Produktionen af verdens bomuld er til dags dato næsten 100% fyldt med kunstige tilsætningsstoffer og fabriksfremstillede gødningsmidler. Den kunstige tilsætning fremskynder dyrkninsprocessen, og gør at man året rundt kan dyrke den nødvendige mængde bomuld. Produktionen af økologisk bomuld svarer til under 1% af den samlede verdensproduktion, og det er forkasteligt at tallet ikke er større.
Ved en økologisk bomuldsdyrkning forstås, at dyrkningen sker helt uden tilsætning af kemiske pesticider og andre kunstige gødningsformer. Alt omkring de økologiske bomuldsplanter er en del af et organisk rent kredsløb, så bonden må ty til naturlige bekæmpningsmidler når det kommer til insektangreb, for eksempel. Gødningen af de økologiske bomuldsplanter foregår med organisk gødning fra husdyr som køer og høns, og dette sikrer planterne en organisk og ren vokseproces.
Med økologisk bomuld sparer bonden penge og ressourcer på de kunstige tilsætningsprodukter og produkter til at fordele det på markerne, så ikke nok med at produktionen af den økologiske bomuld giver et langt sundere resultat, det er også bedre for bonden og jorden. At den høstede bomuld er lidt dyrere i pris har selvfølgelig noget med at gøre, at udbyttet af høsten ikke altid kan være lige så højt og indbringende som almindelig kunstigt dyrket bomuld, fordi man netop udelukkende tyr til biologiske og organiske bekæmpningsmetoder. Men set i forhold til hele processen, fra frø til færdigt produkt, som for eksempel lækre ammepuder, så har man et langt bedre indblik i tilvejbringelsen og fremstillingen, og kan derfor med god tro lade sit barn udfolde sig i den type bomuld.
Hos Økoshoppen.dk er alle deres produkter resultater af forarbejdning af økologiske materialer. Når man søger en ammepude på deres hjemmeside, så har man garanti for, at det er kvalitetsprodukter, som er lavet af den ypperste kvalitet, og som ikke indeholder kemikalier der kan være med til at skabe større grobund for allergi, astma eller endda kræft. Når man kigger på deres økologiske ammepuder, så snakker man både om selve betrækket på puden, som kan være i mange forskellige flotte farver, med spændende og interessante mønstre på, men også på den skal, som selve indholdet af ammepuden – som hos Økoshoppen.dk er de lige så økologiske og organiske krøyerkugler – er omfattet af. Der er altså dobbelt op på økologi, når man snakker om ammepuderne hos Økoshoppen.dk.
Ikke nok med, at 100% økologisk bomuld vidner om en sund proces og sunde vilkår for ens barn, så er det også en rigtig tæt og lækker vævning, som netop gør at produktet fremstår blødt og behageligt for barnet. Komforten er et fantastisk bi-produkt, som man virkelig skal opleve og mærke. Du vil selv sætte pris på investeringen af en ammepude i økologisk bomuld, som Økoshoppen.dk sælger i mange afskygninger for kun 299 kroner!