Den gang jeg valgte at uddanne mig som tøjdesigner, drømte jeg selvfølgelig med tiden at blive en berømt modeskaber, som fik mit eget navn på det tøj, jeg designede. Sådan er det nu ikke gået, men jeg er alligevel ganske godt tilfreds med mit job og det tøj, jeg designer.

Der skete det, da jeg var færdig med min uddannelse, at det eneste ledige job, jeg kunne finde, var i en virksomhed, der designer og får produceret tøj til store kvinder, og det er nok ikke lige den slags tøj, man bliver en berømt modeskaber af at designe. Da jeg sagde ja til den stilling, var det først og fremmest, fordi jeg ikke havde lyst til en periode med ledighed, og lønnen fejlede i øvrigt heller ikke noget.

Men det viste sig hurtigt, at jeg faktisk havde flair for den type tøjdesign. Jeg kan huske, at min første arbejdsopgave var at kreere en tunika i store størrelser, og det stykke arbejde fik jeg faktisk meget ros for af min chef, og med tiden kunne jeg da også konstatere, at der var en ganske pæn afsætning af netop den tunika.

Min kolleger udtrykte tit lidt forundring over, at jeg havde så godt blik for, hvad der er smart til de store størrelser, for selv er jeg bestemt ikke specielt stor, så det må på en eller anden måde være en tilfældighed, at jeg har pæn succes med at designe tøj til store piger, der i de fleste tilfælde ”sidder lige i skabet”, som vi ofte siger i vores branche om et design, der opnår stor popularitet.

Da jeg havde været ansat i det firma i godt og vel en halv snes år, fandt firmaet ledelse på, at man jo også kunne forsøge sig med at sælge tøj til store mænd. Jeg må indrømme, at jeg var temmelig skeptisk, da vores direktør en dag kaldte mig ind på sit kontor og fortalte mig om den nye plan. Hans intention med at fortælle mig det var, at han gerne ville have mig til at forsøge mig med et par kreationer til mænd.

Webshops tager markedet for stort tøj

På nettet er der jo butikker, der er specialiserede i store størrelser. Her er for eksempel tre, der udmærker sig ved et stort udvalg:

Arkuri

Storedrenge

Arkuricurvy

Jeg var som sagt skeptisk, men jeg havde alligevel lyst til at afprøve mine evner til at designe mandetøj, og jeg havde også en ganske god indgangsvinkel, fordi min mands storebror er en rigtig bamse af statur med en vægt på omkring de 150 kg. Han er ganske god til at finde noget tøj, der får ham til at se slankere ud, end han er, så jeg havde mulighed for at lure nogle fiduser af på den måde.

Så jeg gik i gang med at designe flere forskellige typer tøj i store størrelser til mænd. Blandt andet designede jeg en lidt speciel type skjorte, der viste sig at være ret god til at få selv den største ølvom til at se lidt mindre ud, når den blev kombineret med en habit, som også er beregnet til store mænd.

Nå ja – så er der selvfølgelig bestsellerne: Bukser i store størrelser

I en periode designede jeg herretøj i store størrelser, men nu er jeg vendt tilbage til kvindetøjet. Ikke mindst kjoler har min opmærksomhed – tjek nogle af dem ud her: https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/kjoler-nederdele/kjoler/