Vi har nok alle oplevet at have myrer i hjemmet i den ene eller anden grad.  Det er noget af det mest almindelige at få indendørs, derfor findes der nu utallige gifte på håndkøb. Husmoderråd om kanel, bagepulver langs indgange og sokler.
Men efter mange gange flere års forsøg på selv at komme dem til livs, må man alligevel søge professionel hjælp hos et skadedyrsfirma.  Eftersom du selv kan købe gifte på håndkøb er det de færreste der forbinder myrer med skadedyrsbekæmpelse, det er noget man tror man selv skal klare.

Mange slags myrer

Men det er altså ikke nødvendigvis bare en tissemyre.  Der findes mange arter af myrer. Det er vigtigt at vide hvilken slags myre du har, for at finde ud af om de gør nogen skade på husets konstruktion, og for at de kan få den bedst mulige skadedyrsbekæmpelse og der bliver brugt den helt rigtige gift og metode.  Det kan være svært for en privatperson at fastslå hvilken af de 50 myrearter vi har i Danmark man har fået besøg af, men det har din skadedyrsbekæmper helt styr på.
Om det er sort havemyre, gul engmyre, rød skovmyre, stikmyre, faraomyre, orangemyre, kompostmyre, herkulesmyre eller en helt anden.  De har alle hver sin måde at leve på og behandles ikke nødvendigvis ens.

Betale for fjernelse

Du tænker nok: Jeg vil ikke betale så meget for at få nogen ud at behandle for myrer, når jeg kan købe billigere gift selv. Men lad os være ærlige – hvem har ikke købt sig fattig i myrelokkedåser og insektmiddel uden en virkning? Men der findes en række gode aftaler efter behov. Myrer indendørs er gerne noget der skal behandles flere gange om året og skal holdes nede, derfor kan man lave en aftale med sin skadedyrsbekæmper om at man får flere behandlinger om året for en billigere pris end en enkeltbehandling som typisk koster omkring 2000 kr.

Abonnementer

Det kunne være en aftale om årlig betaling, eller betaling af et mindre beløb hvert kvartal på eksempelvis 600 kr. For så mange behandlinger der er behov for i løbet af myresæsonen som rækker fra forår til efterår.  Det kan også være du har flere skadedyr som hvepse eller mosegrise, så kan du få en form for mængderabat når det kan klares ved samme besøg.  Det kan også være at skadedyrsbekæmperen ved inspektion finder andre slags skadedyr der på sigt kan have betydning for huset, men som du ikke selv havde fået øje på.  Så få din lokale skadedyrsbekæmper ud at kigge ligeså snart et skadedyrsproblem opstår, så han kan lave dig et samlet tilbud som gør alle parter tilfredse.