En lækker pakke? Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg faktisk troede, at det handlede om piger, for det er jo et slangudtryk for en lækker pige. Men faktisk var det noget helt andet, min gamle ven fra skoletiden fortalte om, skulle det vise sig.Han arbejder i dag med salsgpsykologi, og han holdt et foredrag i forrige uge, der var yderst interessant. Og det handlede faktisk også om lækre pakker 🙂

Emballagen er det første du ser

Jakob – det hedder han – slog fast, at emballagen er den første oplevelse, du får som modtager af et produkt, der er givet til dig, eller som du selv har købt. Og derfor handler den totale oplevelse i høj grad også om emballering af en vare.

For eksempel gaveindpakning – her er materialet, der vælges, ganske vigtigt. Det skal harmonere med det, der er i selve pakken, og det skal ikke oversælge. Men endnu vigtigere: Det skal heller ikke undersælge! Hvem har for eksempel ikke prøvet oplevelsen af at pakke et produkt fra Apple ud? Det er jo den totale oplevelse, hvor emballage går op i en højere enhed med det, der er pakket ind.

Brandet ligger i mere end navnet

Han slog også hårdt på, at en virksomheds brand handler om alt, virksomheden foretager sig. Det nytter absolut intet at signalere, man er miljøvenlig, hvis man så for eksempel sender sine varer i noget, der ikke er miljøvenligt. Et godt eksempel er brugen af paprør – der ER reelt miljøvenlige alternativer til dem. Se disse paprør for eksempel.

Valget af konvolutter (eller kuverter som de ofte og fejlagtigt betegnes) er også vigtigt – ligesom for eksempel papir og andet materiale til gaveindpakning tæller meget.

Hvordan vælges den bedste emballage?

Det gælder om at signalere det samme i valget af emballering og indpakning, som man signalerer på andre måder. Er det rustikt, moderne eller bare neutralt? Er der en miljøprofil, der skal tages hensyn – eller ønsker man blot at være miljøvenlig uden nødvendigvis at reklamere med det?

Rådgivning om emballage, gaveindpakning og lignende emner er ganske vigtig, og der er leverandører i Danmark der sidder med den viden, en virksomhed har brug for. En af de bedste til det er firmaet Jakodan A/S i Kolding: https://www.jakodan.dk/

Ikke blot udmærker de sig ved at kunne rådgive – de er også leveringsdygtige i emballage, kuverter, indpakning, bobleplast etc. i både små og store oplag.