Du har taget en beslutning. Sådan helt autoritært – uden at tale med din partner om det. Men du ved, at der vil være stor forståelse for, hvorfor pengene ikke skal fyres af på en eksotisk ferie for hele familien her til sommer. Du har nemlig besluttet, at der skal gøres noget ved isoleringen i huset. Energipriserne stiger helt surrealistisk – og alle fremtidsudsigter viser, at det er en tendens, der vil fortsætte i ret lang tid endnu. Også selvom Danmark er ret langt fremme med hensyn til at producere bæredygtig energi. Derfor har du tilkaldt en specialist, der kan vurdere, hvad der skal gøres i jeres bolig med hensyn til isolering og forbedringer af indeklimaet i den.

Isolering af en hulmur

Du var heldig at få en aftale med specialisten en eftermiddag, hvor din familie ikke var hjemme. I gennemgik hele huset, og du fik at vide, at huset faktisk er ret fint isoleret. Der er dog nogle forbedringer, som vil bevirke, at husets energimærke kan springe et par trin op. En af forbedringerne handler om isolering af en hulmur. Den mur omme på husets vestside. Der er den eksisterende isolering nemlig totalt forvitret. Specialisten kunne se, at der har været lavet en isolering for måske 30 – 35 år siden – men materialet, har været dårlig kvalitet. Han var faktisk lidt bekymret for, om der måske var skader i nogle af murbinderne. Hans anbefaling var, at du sørger for at få efterisoleret den mur. Han forklarede dig, også hvad der skal ske: Først skal det gamle materiale fjernes. Det kan oftest blive blæst ud. Derefter skal der blæses nyt materiale ind i hulmuren. Så isolering af hulmur er ikke en besværlig sag. Det kan tage lidt ekstra tid, hvis der er meget gammelt materiale, der skal blæses ud.

Energivenlige forbedringer

Ud over isoleringen af hulmuren omme på vestsiden, så var der nogle små bemærkninger om, at I eventuelt burde få nye og energirigtige vinduer sat ind i netop den mur. Det er en opgave, som du ikke behøver at give stor prioritet lige nu.
Jeres isolering oppe på loftet havde specialisten ikke nogen bemærkninger til. Han anbefalede dog, at I lige får gjort lidt ved loftslemmen. En ekstra isolering omkring den vil sikre, at varm luft fra boligen ikke stiger op via den. Den bemærkning noterede du. Måske er det en opgave, der kan udføres på samme tid som isoleringen af hulmuren. Det ville i hvert fald være praktisk. Det vil du tale med en isolatør om. Det handler vel om hans tid, og hvor meget arbejde han har. Så det skal lige koordineres først.

Efter specialistens besøg var du meget tilfreds. Du afventer nu, at han sender dig et tilbud på de to opgaver inkl. den med hulmuren. Og hvem ved, måske er der ikke brug for at hele feriebudgettet, bliver brugt til at betale for isolering. Specialisten lovede dig, at du får et tilbud i løbet af to dage. Når du har set det, vil du tale med din familie om, hvor vigtigt det er, at I får gjort noget ved dels isolering af hulmuren og dels af loftslemmen.