Vi har det ualmindelig hyggeligt i det jazzband på tre mand, som jeg er en del af. Vi er absolut amatører, og indtil nu har vi aldrig tjent en krone på vores musik. Men vi synes selv, at vi er blevet bedre og bedre gennem de tre år, vi har spillet sammen, og nu har vi da også erfaret, at der er andre, der kan lide vores musikalske udfoldelser.

Der skete nemlig det, at en af de andre – Lars – en dag spurgte os, om vi eventuelt skulle tage mod en opfordring til at spille lidt jazzmusik som underholdning til Lars’ fars 60 års fødselsdag. Det syntes vi andre var en god ide, så det gjorde vi uden egentlig beregning men dog en god middag og nogle få pilsnere som betaling.

Begejstret gæst

En bestemt af gæsterne var meget begejstret for vores optræden, og han kom hen til os og spurgte lidt nysgerrigt, om det ikke er usædvanligt at have en harmonika med i et jazzorkester. Nu er harmonikaer jo meget forskellige, som du kan se ved at klikke her. Det mente jeg nu ikke, det er, men han havde i hvert fald ikke set det før, men han var alligevel temmelig begejstret for lyden fra min harmonika, som han mente passer fint til stilen.

Han bad i øvrigt om et telefonnummer, for han ville overveje at hyre os til en anden fest senere på året. Det var da bestemt smigrende for os, og det stiver selvtilliden lidt af.

Men det viste sig få dage senere, at gæsten ved Lars’ fars fødselsdag brugte telefonnummeret til noget helt andet, for vi blev ringet op af hans datter, som fortalte, at hun efter manges udsagn var en ganske habil sangerinde, og jazzgenren var lige netop hendes foretrukne. Derfor spurgte hun, om vi var interesseret i at øve sammen med hende en aften.

Kabler

Det lød spændende, og vi aftalte en bestemt aften. Vi løb ind i et lille praktisk problem, fordi vi ikke tidligere har haft en sanger eller sangerinde med, så det kabel, vi har til vores løse mikrofon, var alt for kort, men det klarede vi nu med en lidt interimistisk løsning. Senere købte vi det rigtige kabel hos Danguitar.

Det viste sig, at pigen sang pragtfuldt, og vi havde en rigtig god aften med en masse gode musikoplevelser sammen. Jeg havde været så forudseende, at jeg havde opstillet en båndoptager bagest i rummet, så vi efterfølgende kunne sidde og lytte til vores musik på en nogenlunde realistisk måde, idet båndoptager og mikrofon var placeret, hvor vores tilhørere normalt vil befinde sig.

Jeg har flere gange siddet herhjemme og lyttet til musikken fra den aften i min høretelefon, og jeg er ikke i tvivl om, at den unge pige vil være et rigtig godt supplement til os tre andre, for hendes stemme er i al almindelighed virkelig god, og den er da især god til netop jazzmusik.

Hun har heldigvis også tilkendegivet, at hun gerne vil være med i vores band, og hun er også indstillet på, at det fortsat skal være på amatørbasis uden sigte på, at vi skal til at tjene penge på vores musik.