disabled, handicap, wheelchair

Du er ved at træne til en Iron Man. Ja, de bliver stadig arrangeret, selvom mange idrætsforbund har rådet imod det. Der har jo været nogle uheldige tilfælde med dopede personer, der er faldet om med hjertestop. Der har også været en del ulykker i forbindelse med afholdelsen af Iron Man konkurrencer. Det har især været indenfor cykelløbene, at ulykkerne er sket. Det er ikke alle, der er klare over, at regnvejr fører til fugtige veje, som det er nemt at skride på. Og det var jo lige præcis det, der skete for 2 år siden, da din bror blev offer for en ulykke. Dengang var det ham, der skulle være Iron Man. Og han trænede. Især det her med cykling.

Nu er han i kørestol

Han væltede med sin cykel i et sving ude på landevejen, hvor der var dårligt udsyn. Han tog chancen. Kørte frem. Og blev knust af en lastbil. Offererstatning. Trafikulykke. Advokaten var god og fik tilkendt din bror en rigtig god erstatning. Men den kan bare ikke gøre savnet af at kunne bevæge sig frit til en bagatel. Din bror er lammet fra taljen og nedefter. Han sidder i en kørestol fra Gloria Mundi Care – og det skal han blive ved med i resten af sit liv.

Det er ikke så sjovt at tænke på. Du ville sådan set hellere tænke på, at hvis han ikke havde været så uheldig for et par år siden, så ville I sikkert have løbet sammen – en tur i skoven eller ud over markerne – for at kunne deltage i den Iron Man, du skal til i næste weekend.

Sport i en kørestol

Du tænker over det her med kørestolen. Kan man måske få tilladelse til, at folk i kørestole får lov til at deltage? Altså længe, at det er en terrængående kørestol, der anvendes af den handicappede?

Det er ikke et påtrængende emne for dig at få afklaring på lige nu. Men meget snart ude i fremtiden ville være super. Sagen er jo, at din bedste vens søster også sidder i kørestol. Godt nok ikke for resten af sit liv. Med den rigtige genoptræning vil hun kunne være tilbage i både job og til fritidsaktiviteter meget snart. Men din bror? Ja, han må blive siddende. Og da han er en ret charmerende ung mand, hvorfor skulle han så ikke have lov til at møde en smuk og klog pige, der ved, hvad det vil sige at være bundet til en kørestol?

Moderne velfærdsteknologi

Hun siger godt nok, at en kørestol ikke er en fastbinding. Tværtimod, så kan den frigøre mange mennesker. De føler sig spærret inde, hvorfor en kørestol til brug udendørs, oftest vil være det instrument inden for vores velfærdsteknologi, som bevirker, at de fleste får en følelse af frihed tilbage. Er det ondt at ønske for dem, at de får sådanne oplevelser? Også selvom de er tudsegamle? Nej, det er bestemt ikke ondt. Det, du bare skal være opmærksom på er, at terrængående kørestole kan være lidt pebrede i priserne. Men der findes et meget stort udvalg. Måske behøver du ikke den helt ultralette model, men kan nøjes med en lidt tungere?