Man in Gray Shirt Cleaning Clear Glass Wall Near Sofa

Du har måttet sande at arbejde som rengøringsassistent ikke er en dans på roser. Du troede ellers, at det ville være en nem måde at tjene penge til jordomrejsen – her i sommers. Du tog fejl. Professionelt rengøringsarbejde er ikke altid bare noget med at køre en fugtig klud hen over et vinylgulv.

Firmarengøring

Det første, du oplevede, da du fik arbejde hos det der firma, der kun beskæftiger sig med firmarengøring og erhvervsrengøring, var, at du skulle oplæres. Din tanke var: ”Hvorfor? Hvor svært kan det være?” Du fandt dog hurtigt ud af, at der er tips og tricks til, hvordan du holder på en kost eller en støvsuger og kan komme helt ud i hjørnerne inde under fx en seng. Og de tips og tricks er værdifulde, fordi de ofte sigter på, at din krop ikke bliver slidt ned alt for hurtigt. Din oplæring tog ca. en god uges tid. Derefter var du selvfølgelig ekspert i at vride karklude, løfte sengenes madrasser og i at pudse vinduer. Du var klar til at blive sendt på arbejde hos firmaets kunder.

Det særlige ved rengøring af kontorer

Den første opgave var at gøre rent i en måned på et stort kontor, hvor fokus lå på fjernelse af støv. Det er et fokus, som mange, der har beskæftiget sig med kontorrengøring, er klar over skal være i orden. Altså det her med at støvet skal væk. Du kunne godt se logikken i det. Men du var sådan set ikke klar over, at det faktisk er hårdt arbejde. Du skal ofte stå i akavede stillinger for at få fat i støvet. Så du var glad for at have lært en del tips til, hvordan du bruger din krop.

Den næste opgave handlede om rengøringsservice for en ret stor kro. Her deltog du i rengøring af værelserne. Ikke af køkkenet og de store fællesrum. Du var overvældet over, hvor tungt et arbejde det faktisk er. Der skulle jo løftes mindst fire madrashjørner i hvert eneste værelse. Tungt arbejde og rygsmerter, fordi du glemte, hvad du havde lært.

Det var en lang sommer

Efter en lang sommer, med hårdt arbejde for rengøringsfirmaet, kunne du endelig sige op. Du havde tjent nogle penge, som nu står på din bankkonto. Du er ved at planlægge jordomrejsen, men kan se, at du ikke har tjent tilstrækkeligt endnu. Så du indser, at du ikke skulle have sagt op. Du kontakter naturligvis rengøringsfirmaet i Skejby for at høre, om du kan komme tilbage. Du har brug for arbejdet. Naturligvis kan du komme tilbage. Du skal bare lige opfriske oplæringskurset, så du ikke ødelægger din krop. Og dertil kommer, at du også skal have mere viden om midlerne, I skal bruge fremover.

Det sidste undrer dig lidt. Men du møder glad op til kurset – og her forstår du, at det er et rengøringsfirma, der tager sin opgave alvorligt: Der skal omstilles til ’grønnere’ og sundere rengøring. Medarbejdere skal anvende miljøvenlige rengøringsmidler. De skal passe på deres helbred. Det var betrykkende at opdage. Og ja, nu arbejder du fast for det pågældende firma. Du laver kontorrengøring som en professionel. Og du stopper først, når du har penge nok til rejsen!