Det kan være rimeligt uoverskueligt at skulle holde haven, hvis du også har meget andet at se til. Især hvis den er stor og har mange forskellige elementer – eller hvis der bare er rigtigt meget græs at slå. Heldigvis kan du nemt og hurtigt få havehjælp, og det behøver ikke koste så meget. Læs med her.

Få naboens børn til at slå græsset

Det er en klassiker, og det er der gode grunde til! Det er bare en rigtig fin løsning at lade nogle af børnene i dit kvarter slå græsset. De vil som regel rigtigt gerne, og det er unægtelig noget billigere end at hyre en professionel.

Du skal selvfølgelig huske, at det ikke skal være overdrevet hårdt arbejde, så hvis din græsplæne er meget stor, er det ikke en holdbar løsning, medmindre du har en motorplæneklipper.

Du kan heller ikke få børnene til at trimme dine buske perfekte eller ordne fysisk hårdt arbejde. Det giver sig selv. Men hvis du har nogle nemme små opgaver, som du simpelthen ikke har tid til at løse selv, så kan det være en god løsning at få naboens unger til at hjælpe dig med arbejdet for et mindre (i hvert fald med voksne øjne) beløb.

Hyr en fælles gartner med de andre i dit nabolag

Ofte vil I kunne få mængderabat, hvis I er flere i området, som har brug for en gartner en gang eller to om måneden. Det er både god forretning for gartneren og for jer. På den måde er han eller hun sikret en fast kundebase, og I er sikret en ordentlig pris og en pålidelig haveekspert.

Der er mange ting, som tager lang tid at ordne for jer selv, men som er super hurtige at ordne for en gartner. Samtidig bliver resultatet med garanti bedre, så det kan godt betale sig for alle.