Vores to drenge på 11 og 13 år er i rekordtempo blevet gode venner med et temmelig stort antal nogenlunde jævnaldrende drenge her i kvarteret, efter at vi flyttede ind i det hus, vi har købt, for bare et par måneder siden. Og der er en helt bestemt årsag til deres hurtige popularitet blandt kvarterets øvrige drenge.

Det er nemlig sådan, at vores grund er temmelig stor, og nede bagest i haven er der en meget stor græsplæne foruden den græsplæne, der ligger i tilknytning til terrassen ved huset. Og allerede før vi flyttede ind, sagde min kone og jeg til drengene, at vi godt kunne indrette en form for multibane på den store græsplæne, for den har vi ikke brug for til noget andet.

Så nogle af de første indkøb, vi har foretaget til vores nye bolig, er ting, der skal gøre banen brugbar til fodbold og andre spil. Vi har købt to 5-mands mål og placeret dem i hver sin ende af plænen, og dertil har vi investeret i et net, så den kan spilles både volleyball og badminton på banen.

Så der gik ikke mange dage, før det begyndte at vrimle med drenge nede bagest i vores have. Der blev næsten udelukkende spillet fodbold, for det er nok den sport, de fleste drenge i den alder går op i.

Da vi besøgte et stort sportsmagasin for at købe tingene til banen, så jeg tilfældigt, at forretningen også havde græsmaling i sit sortiment. Og da det åbenbart var meget populært at spille fodbold på vores plæne, snakkede jeg med drengene om, at det måske ville være en god ide at male hvide streger, så de kunne se, hvornår bolden var ude over sidelinjen eller mållinjen.

Det blev de meget begejstrede for, og en af vores drenges kammerater fortalte, at de henne i idrætsforeningen, hvor han spiller fodbold, faktisk havde en gammel og kasseret opstregningsmaskine stående, så det kunne da være, at vi kunne få lov at overtage den. En ny opstregningsmaskine er selvfølgelig fedest, og jeg kunne godt tænke mig en opstregningsmaskine som denne.

Og det viste sig, at vi kunne. Det var noget, drengene selv ordnede uden min indblanding, og de fortalte, at ham, der passer fodboldbanerne, faktisk kun var glad for at slippe af med den gamle maskine, for så slap han for at køre den på lossepladsen. I idrætsforeningen har de nemlig fået en ny og mere moderne, så man sidder på en lille traktor og maler stregerne op.

På grund af det store areal med græsplæne har jeg selvfølgelig været nødt til at investere i en havetraktor, og det har været en god ide, for nu er mange af drengene meget villige til at påtage sig opgaven med at slå græsset, og de slår også vores egen græsplæne, hvor vi i øvrigt har planer om at opstille nogle redskaber til udendørs fitness, for vi voksne har jo også brug for at holde os i form. Også når vi bliver ældre – og der har UNO Koncept A/S faktisk også komplette løsninger til seniro motion, som du kan se her: http://www.uno.dk/

Indrømmet, jeg blander mig nu af og til i drengenes fodboldspil, for jeg kan godt lide at spille med dem, og så får jeg mig rørt på den måde.