Det var lige ved, at jeg kom til at tænke på en religiøs fanatiker, da min voksne datter, Marianne, for et par måneder siden fortalte mig om, at hun var i fuld gang med at udskifte en del af sin garderobe med tøj, der er lavet af bambus.

Bortset fra min overraskelse og naturlige skepsis med hensyn til tøj, der er lavet af et materiale, som jeg aldrig tidligere har stødt på i forbindelse med fremstilling af tøj, så var jeg overrasket over den entusiasme, Marianne lagde for dagen, da hun fortalte om det.

Marianne har altid været meget miljøbevidst, og det gik hurtigt op for mig, at hendes entusiasme i høj grad hang sammen med, at bambus er en mere bæredygtig afgrøde end for eksempel bomuld til tøjfremstilling, og så sad jeg tilbage med denne her underlige fornemmelse af, hvordan det vil føles mod huden at gå i tøj, der er fremstillet af bambus.

Marianne kastede sig over projektet med at overbevise mig, så hun bad mig føle på de leggings, hun havde på. Det gjorde jeg, hvorefter jeg protesterede vildt, for de var så bløde i stoffet, at jeg i første omgang var overbevist om, at det var bomuld af fineste kvalitet, og nægtede at tro, at der var tale om bambus leggings.

Men sådan var det. Marianne havde gemt varedeklarationen og viste mig den som bevis på, at der var tale om bambus. Hun fortalte, at hun var blevet opmærksom på den type tøj, fordi en af hendes veninder var begyndt at bruge det, og nu vil Marianne formentlig ikke have noget som helst andet, hvis det stykke tøj, hun skal bruge, overhovedet fremstilles af bambus.

Hun fortalte også, at hun havde købt nogle bambus herre tights til vores svigersøn i den samme webshop, som hun køber tøj til sig selv i. Hun havde ikke fortalte ham noget som helst om, at der var tale om stof, fremstillet af bambus, men hun havde oplevet den triumf, at han straks havde været begejstret, fordi hans nye herre tights var fantastisk bløde i stoffet, så de var meget behagelige at have på. Han havde også konstateret, at de i varmt vejr var mere behagelige end de almindelig underbukser af bomuld, som han plejer at gå i, fordi de åbenbart er bedre til at holde kroppen tør.

Det havde givet Marianne blod på tanden, så hun også havde bestilt nogle bambus strømper til sin mand i den pågældende webshop, og det har ifølge Marianne også været en succes, for hendes mand har altid haft svedige fødder, når det er varmt, så hun er bestemt vant til at håndtere sure sokker, når der skal vaskes.

Så også for hende har det været en fordel at gå over til strømper fremstillet af bambus, for vores svigersøns sokker bliver ikke mere nær så våde af sved, som hun tidligere har været vant til, så de er ikke så lidt behageligere at have med at gøre, når hun skal placere familiens tøj i vaskemaskinen.

Jeg skal i øvrigt have en ny vaskemaskine, og i stedet for afbetaling har jeg fundet et sted at låne penge billigt: Eik Bank