Jeg ved ikke, hvad det er med mig, men jeg har det altså sådan, at jeg elsker at komme i forretninger, der sælger kontorartikler billigt. Der er en duft af papir, og der er en stemning af orden. Og det kan godt lide. Jeg kan bruge timer inde i sådan en forretning. Især hvis den er velassorteret. Jeg kan fx godt bruge lang tid på at kigge på forskellige notesbøger eller kalendere. Jeg kan også godt finde på at prøve forskellige kuglepenne af. Du ved, de har altid sådan en lille blok, hvor man kan lave kruseduller for at mærke, om kuglepennen ligger godt i hånden. (Det kan faktisk også godt være en fyldepen.) Jeg elsker det bare. Jeg har det, som om at jeg er et lille barn i en stor slikbutik. Det er et paradis for mig.

Bruger en del tid

Jeg har faktisk formået at gøre min bedste veninde ret gal i hovedet, fordi jeg nærmest tvang hende til at opholde sig i sådan en forretning i mere end en time. Vi endte med at købe en regnemaskine, som jeg havde brug for. Men inden det køb blev lavet, skulle jeg lige kigge på karton og forskelligt, farvet printerpapir.

I går opdagede jeg så, at der er åbnet en ny forretning af den slags nede i en gade, der ligger parallelt til hovedgaden. Jeg ved ikke, hvor længe, den har været åbnet. Jeg kommer sjældent i den gade. Men jeg opdagede forretningen og måtte naturligvis ind for at snuse.
Jeg talte lidt med en pige, der ekspederer i forretningen. Hun sagde, at jeg selvfølgelig bare skulle kigge mig omkring og sige til, hvis der er noget, hun kan hjælpe mig med. Vidunderligt. Vidunderlig oplevelse. Forretningen var stor. Meget stor, og det ser ud, som om at den har mange flere forskellige varegrupper end den store forretning oppe på hovedgaden.

Whiteboards og opslagstavle

Jeg kiggede på indpakningspapir. Jeg fandt flere gode tilbud på konvolutter. (Altid nyttigt.) Jeg så på kontormøbler. Og jeg fandt faktisk ud af, at forretningen har sit eget brand. Hold da op. Måske brugte jeg halvanden time derinde. Jeg fandt også tuscher til min whiteboard tavle derhjemme. Vi har sådan en flot, rød opslagstavle, der er lavet af glas i vores køkken. Jeg har længe gået og tænkt på, at jeg skulle huske at købe et par tuscher til den. Det fik jeg så gjort. Heldigvis. Og jeg formåede faktisk at holde mig tilbage med indkøb fra en forretning med kontorudstyr.

Holdt mig i skindet

Jeg ved jo af erfaring, at det kan blive mange penge, jeg skal have op af lommen, når jeg kommer i den slags forretninger. Så jeg var ret stolt, over at jeg holdt mig i skindet og kun købte tuscher til opslagstavlen derhjemme. Men jeg ved godt, hvad der vil ske, næste gang jeg kommer ind til byens centrum: Jeg vil finde på alle mulige ærinder, som jeg kan ordne nede i gaden, hvor den nye forretning med kontorartikler ligger. Og til den tid vil det ikke blive et enkelt par tuscher, jeg skal købe.