Kender du den der følelse, når man er i gang med et projekt, og det går godt, og så opdager man, at man mangler et stykke værktøj? Jeg siger dig: Det er hamrende irriterende. Jeg var i gang med et projekt, der handlede om at få bygget det skab, som jeg længe har fablet om, at jeg mangler ude i mit bryggers. Det var ikke et stort skab. Bare et lille skab, hvor jeg kan opbevare vaskepulver og skyllemiddel, fordi jeg var træt af at se de bøtter stå på vaskemaskinen derude. Jeg havde savet træet ud i de korrekte mål. Jeg havde fået slebet dem, fine og glatte. Og så var det bare med at få det hele skruet sammen og hængt op. Og så går det op for mig, at jeg ikke har en skruemaskine.

Brug for en skruemaskine

Jeg havde tænkt, at det skulle være et projekt, der kun skulle tage en formiddag at lave. Men nu blev jeg så nødt til at køre ind til den nærmeste værktøjsforhandler for at købe en skruemaskine. Bittert, det er det altså at skulle bruge en time i bilen for at finde en værktøjsforhandler og så, måske endnu en time, på at finde lige netop den skruemaskine, som jeg kan håndtere bedst. Og derefter endnu en lille times tid tilbage. Så er vi jo derhenne, hvor et lille projekt tager en hel dag. Og min entusiasme forsvinder midt i det hele.
Ikke desto mindre, så fandt jeg mine bilnøgler og kørte afsted. Kom hen til værktøjsforhandleren. Jeg kunne se, at der var ret mange mennesker i forretningen. Det er typisk for mig: Når jeg har travlt, så bliver jeg altid forsinket af andre. Jeg fandt dog den rigtige afdeling med el-værktøj, og den hylde med skruemaskiner. Heldet var med mig.

Hvad med skruetvinger?

En ekspedient kom hen og spurgte, om han kunne hjælpe mig. Jeg forklarede ham, at jeg har brug for en skruemaskine. Han spurgte mig, om den skal kunne noget specielt. Jeg svarede, at den bare skal kunne skrue skruer i et skab, jeg er ved at lave. Han fandt en maskine, som han anbefalede. Jeg fik også at vide, at der var garanti på den. Han spurgte, om jeg mon ikke også ville få brug for et par skruetvinger, fordi sådan et skab skal jo først limes, inden man skruer det sammen og sætter hængsler op skabsdøren.
Det havde jeg naturligvis ikke tænkt på. Jeg spurgte, om jeg kan bruge almindelig lim. Vi fik en lang snak om forskelligt lim til træ. Selvfølgelig købte jeg også lim og skruetvinger.

På vej hen til kassen kom jeg forbi den afdeling, hvor de har forskellige mærker af maling og lak. Måske er det en idé at få købt lak til skabet? Lidt irriteret beslutter jeg mig for at købe lak og pensler. Skal det være blank eller mat lak? Godt spørgsmål. Jeg tager en hurtig beslutning: Mat. Læsset med skruemaskinen, skruetvingerne og lak og lim kører jeg hjem igen. Der er gået 4 timer. Jeg er udmattet. Projektet må jeg gøre færdig en anden dag.