Hvis du er helt vild med dyr, så tilbyder Danmark dig en stor mangfoldighed af spændende, dræbende, vilde og søde dyr. Danmark er nemlig fyldt med muligheder for at besigtige en masse dyr. Det kan du eksempelvis gøre i de mange danske dyreparker, som der er rundt omkring i landet.

Knuthenborg Safaripark

Det er ikke kun hovedstaden, der byder på flotte og spændende dyreoplevelser. Knuthenborg Safaripark, beliggende på Lolland, byder nemlig også på spektakulære dyr. Parken startede i 1969 og bød dengang på nogle få dyr såsom nogle zebraer og antiloper. Siden da, er det dog gået stærkt, og der er i dag et væld af smukke og spændende dyr, som det er muligt at besigtige. I det afrikanske område kan du bl.a. opleve æsler, blå gnuer og bavianer. I det amerikanske område kan du bl.a. elge, lamaer og bisoner. På samme måde kan du opleve andre eksotiske dyr i Asien, Australien og Europa.

Nymarksminde mini-zoo

Hos Nymarksminde i Vodskov i det nordlige Jylland finder du en lidt anderledes dyrepark. Her er fokus i dyreparken nemlig lagt udelukkende på velkendte danske dyr. Og de fleste af dem har rødder i det danske bondegårdsliv. Så de er knap så eksotiske som hos mange af de andre dyreparker i landet. Men til gengæld er de stort set alle sammen velkendte og klappevenlige. Nymarksminde ligger tæt ved motorvej og med gode parkeringsforhold, så det er let at komme til og fra dyreparken. Udover mini-zoo indeholder Nyamrksminde et spændende udvalg af andre aktiviteter for hele familien, som gør stedet et besøg værd for alle aldersgrupper.

Ree safari park

I Ree safari park, der er beliggende i Djursland, kommer du tæt på dyrenes verden og tæt på alverdens spændende dyr. Parken ligger i naturskønne omgivelser med masser af plads. Du kan fx se Danmarks eneste geparder, der jager frokosten med helt op til 70 km/t! Desuden kan du opleve bjørne og ulve på den nordamerikanske prærie. Eller du kan nyde Afrikas mangfoldige dyreliv på en Land rover Safari, hvor du bl.a. møder giraffer, sorte næsehorn, strudse og mange andre fascinerende dyr! Parken byder også på en interessant ekspedition på Katanga Hill. Den flere hundrede meter lange gangbro leder dig op til klippeformationen Kopjen, hvor du kan stå ansigt til ansigt med parkens mægtige løver. Fra de barske klipper af, kan du, sammen med dyrenes konge, se en enestående udsigt der indeholder synet af savannen og de mange spændende dyr.

Jyllands park zoo

Denne park er specielt velegnet til børnefamilier. Der tages hånd om de mindste, idet selv de kan røre og klappe dyrene. Parker er på hele 35 tdr. land og indeholder over 700 dyr og fugle fra alverdens lande. Mange af disse dyr har du mulighed for at fodre – du må blot ikke fodre dem med dit eget medbragte mad, da dyrene ikke har godt af dette. I stedet skal du købe fodret i parkens kiosk, der er specielt egnet til dyrene. Parken er altså ideel for den store familieudflugt og rummer også legeplads, overdækkede siddepladser samt en grill til fri afbenyttelse. Mange af de andre seværdigheder, som man kan se i Danmark, er virkelig dyre, når man skal have noget at spise og ofte smager det ikke engang specielt godt. Derfor er det en stor fordel, både for smagsløgene og for pengepungen, at kunne bruge grillen gratis. Her kan du jo medbringe egen mad, så du sparer endnu mere!

De danske dyreparker er altså virkelig indholdsrige og er specielt ideelle, hvis du skal på den store familieudflugt. Her er noget for hele familien, og man får en oplevelse, som man sent vil glemme.