Robot Svejsning

Jeg indrømmer gerne, at jeg er en af dem, der godt kan være lidt bekymret over udviklingen med robotter. Der er jo en risiko for, de tager jobs – men jeg må indrømme, at robotsvejsning nok er et af de områder, hvor jeg er en varm fortaler. Og hvorfor så det, spørger du måske?

Jeg har fundet en del information om emnet her: http://www.hosta.dk/00010/00013/

Robotsvejsning og miljø

Røgen og støvet fra svejsning er farligt for svejserne – og med robotsvejsning kan de risici undgås helt. Robotterne skal jo ikke trække vejret.

Effektivitet

Robotsvejsning giver en markant øget effektivitet i produktionen – der er ikke hverken spise- eller tissepauser for en robot, og den er også helt ligeglad med ferie.

Præcision

Fejlprocenter er reelt ikke eksisterende, da en robotsvejser jo ikke på nogen måde er påvirket af en dårlig dag, distraktioner eller andet. Den svejser, som den er programmeret til, og er den korrekt opsat, leverer den fejlfrie svejsninger time efter time og dag efter dag. Selv den mest perfekte svejser vil jo være udsat for fysiske og psykiske stimuli og andre påvirkninger, der influerer på kvaliteten af hver svejsetråd.

For eksempel har automobilindustrien oplevet, at antallet af fejlbehæftede svejsninger faldt til et rundt 0 på alle de linjer, hvor de benyttes robotter til at svejse. Og fejl koster jo som bekendt mange penge – ikke mindst, hvis de går uopdagede gennem en kvalitetskontrol og ender hos slutbrugeren.

Færre arbejdspladser?

Ja – i første omgang. Men robotteknologien vil også SKABE arbejdspladser. Ikke mindst fordi den langt billigere produktion vil muliggøre nye arbejdsområder, der før var for løntunge. Hvis en given maskine eller del kan fremstilles billigere med robotsvejsning og anden robotteknologi, vil det give økonomisk fundament for udviklen af nye forretningsområder. Og dermed nye jobs.

Sådan er det bare, og udviklingen kan ikke stoppes eller begrænses. Tænk derfor kreativt – og udnyt mulighederne, når de er der.