Selv om min tilkommende kone og jeg har kendt hinanden i godt tre år, har jeg faktisk først nu fundet ud af, at hun går så meget op i sit udseende, som hun rent faktisk gør. Bevares, hun er i mine øjne en usædvanligt smuk pige og går også ganske stilfuldt klædt indenfor de økonomiske rammer, som vores hidtidige tilværelse som studerende har tilladt.

Nu er vi begge færdige med vores uddannelser og har begge fået gode jobs, så der er for os tale om en enorm omvæltning i økonomien, og det er vel også en del af baggrunden for, at vi har besluttet at gifte os. Brylluppet skal stå om knap fire uger.

Og det er i forbindelse med brylluppet, at jeg har fået øjnene op for, at min kæreste gerne vil ofre noget på sit udseende. Det kom sig af, at hun i går nævnte, at hun havde bestilt tid hos en frisør på Frederiksberg om morgenen den dag, vi skal giftes.

Og så skal den ikke have for lidt, fortalte hun med et smil, for jeg vil altså se ordentlig ud, når jeg skal giftes med min drømmefyr. Jeg var vist lige ved at rødme lidt ved den bemærkning, som selvfølgelig varmede meget.

Maja var tydeligt glad ved udsigten til at få ordnet sit hår på bedst mulige måde. Hun sagde, at når hun nu i mange år havde været nødt til at finde en billig frisør, når hun nødvendigvis skulle have klippet noget hår af, så er det for mig en stor ting, at jeg nu har råd til at få en behandling af høj kvalitet.

Jeg glædede mig i mit stille sind over hendes begejstring, som jeg naturligvis godt forstår, selv om jeg som et hankønsvæsen helt naturligt ikke går lige så meget op i min frisure. Men det mindede mig trods alt om, at jeg også skal huske at få en omgang herreklip inden brylluppet, men det behøver nu altså ikke være på selve bryllupsdagen, for jeg kan sagtens selv frisere håret på rette plads efter brusebadet. Hvad den slags angår er vi mænd en hel del billigere i drift end kvinderne, men sådan har det vel altid været.

Min tilkommende fortsatte sin snak om behandlingen hos frisøren med at fortælle mig, at hun også havde bestilt påsætning af lash extensions, og hun grinede lidt af mig, da hun tydeligt kunne se på mit ansigtsudtryk, at jeg absolut ikke havde nogen anelse om, hvad det var for noget.

Hallo, sagde hun, du ved da godt hvad øjenvipper hedder på engelsk, ikke sandt? Nå ja, hun skulle altså have kunstige øjenvipper på, erkendte jeg og sad med en fornemmelse af, at det risikerede at komme til at se lige lovlig kunstigt ud, men så har jeg forhåbentlig en glædelig overraskelse at se frem til.

Men jeg skal tidligt op den dag, sagde Maja, for når jeg både skal have lavet hårvask, almindelig dameklip, sætning af frisuren og montering af øjenvipperne, så skal jeg regne med godt og vel to timer.