Af og til må man prise sig lykkelig over, at man fattede mistanke i tide og sprang fra noget, der ellers lignede en rigtig god handel. Den situation var jeg ude for i sidste måned, da min kone og jeg havde besluttet, at vi ville holde en fem dages ferie i Berlin, som vi ikke har besøgt siden engang i 1990’erne.

Vi talte om selv at køre til Berlin, men vi var også enige om, at det var lidt vel meget tid at bruge på kørsel, når vi kun skulle være væk i fem dage, så jeg gik på jagt efter nogle billige flybilletter til Berlin på nettet.

Og her var det så, at jeg på en hjemmeside, jeg ikke kendte til i forvejen, faldt over et supergodt tilbud på to billetter til den tyske hovedstad. Prisen var så lav, at jeg må tilstå, at jeg blev noget mistænksom. Derfor forsøgte jeg at finde oplysninger om den pågældende hjemmeside, men det fik jeg ikke meget ud af – den så nærmest ud til at være ikkeeksisterende.

Så jeg valgte at lade være med at købe de superbillige billetter og fandt i stedet et par andre, der godt nok var noget dyrere, men som blev udbudt af et anerkendt flyselskab. Vi tog altså til Berlin med fly, og vi havde i øvrigt en rigtig spændende storbyferie.

Vi var kun lige kommet hjem igen, da jeg i avisen faldt over en artikel om en person, der var blevet afsløret i svindel med flybilletter – eller rettere med påståede flybilletter, for vedkommende havde via en hjemmeside solgt falske varer og på den måde franarret en række mennesker ret betydelige summer.

Artiklen beskrev, hvordan manden havde gennemført svindelen på en snedig måde, så kunderne ikke anede uråd, før de havde betalt via et betalingskort og dermed mistet en masse penge. Der blev beskrevet et eksempel på en mand fra København, som skulle bruge hele 14 flybilletter til Barcelona, fordi han og hans kone havde besluttet at fejre deres sølvbryllup ved at invitere den nærmeste familie på en forlænget weekend i Barcelona.

Han var blevet meget glædeligt overrasket over, hvor billigt kan kunne få de 14 flybilletter og havde slået til med det samme. Han havde indbetalt knap 16.000 kroner, men han så aldrig noget til billetterne, så han var i den grad blevet snydt.

Svindleren var ifølge artiklen i avisen blevet afsløret, da en anden potentiel kunde ville købe fire flybilletter til Rom via den samme hjemmeside. Vedkommende kunde var nået så langt i transaktionen, at han havde indtastet sit kortnummer og de øvrige, nødvendige oplysninger. Men så havde han fået kolde fødder og havde undladt at bekræfte købet.

Efterfølgende havde han kontaktet politiet med sin mistanke om, at der var noget muggent ved den pågældende hjemmeside, og politiets undersøgelser havde så ført til afsløring af den ret omfattende svindel med de falske flybilletter.

Så nu er den hjemmeside lukket, og indehaveren er sigtet for ganske omfattende bedragerier, men retten bestemte dog, at han ikke skulle varetægtsfængsles.