I går talte jeg med min svigerinde. Vi har et ’besværligt’ forhold til hinanden. Sommetider kan vi godt lide hinanden andre gange, så hader vi hinanden inderligt. I går var den en af de stunder, hvor vi godt kunne lide hinanden. Vi talte om, at tallene for smittede med Corona stiger, vi talte om den frygt, vi har i os, fordi vi ikke ved, hvad der sker, og fordi der efterhånden er så mange konspirationsteorier i omløb. Hun fortalte, at hun og hendes mand skal flytte. Han blev sagt op fra sit job i København, men har allerede fået et nyt i Aalborg. Så hun leder efter et godt flyttefirma i Aalborg. De skal flytte til oktober, og han starter på sit nye job d. 15.

Glad på hendes vegne

Jeg blev glad på deres vegne. Og det fortalte jeg hende. Jeg havde været noget bekymret, siden hun fortalte mig i juni, at han var blevet sagt op. Dengang var hun sådan ret fjendtlig, men jeg ved, at det er hendes måde at beskytte sig selv på. Frygten for, hvad der vil ske, om han kan finde et nyt job og for om de er nødt til fuldkommen at ændre i deres liv, bevirker, at hun bliver lidt aggressiv og bedrevidende. Men heldigvis har de haft en god sommer, og nu ser det ud til, at de får en sikrere fremtid. Det er rart at vide.
Vi talte også om, hvor dejligt efteråret er. Hun sagde, at de i løbet af sommeren har oparbejdet en vane med at tage ud og bade hver morgen. Meget tidligt. Hun sagde også, at de har en plan om at fortsætte med at gøre det. De vil være vinterbadere. Det skulle ifølge hendes teori være meget sundt at bade hele året rundt.

Er der strand ved Aalborg?

Nu ved jeg ikke, om der er en strand lige i nærheden af Aalborg, så jeg kunne ikke lige svare på hendes spørgsmål om det. Jeg ved, at der er nogle søer og fjorde, som man måske kan bade i. Det må hun altså selv finde ud af. Selve tanken om vinterbadning synes, jeg er afskyelig. Hvem vil udsætte sig selv for det kolde gys i vintermånederne? Ikke mig. Ikke tale om. Jeg kunne godt blive vinterbader, hvis vandet er lunt, og temperaturen er ca. 25 grader året rundt. Men det der med at tage en dukkert, imens det sner? Nej tak.
Hun forsøgte at overbevise mig om, at det er sundt for mig. Jeg sagde direkte til hende, at hun ikke får resultater. Jeg bliver, ikke vinterbader. Hvis hun selv vil – fint. Men hun skal ikke presse det ned på mig. Jeg har mit legeme kært, ja, og jeg gør mange ting for at holde mig i form. Men vinterbadning. Nej. Det kommer ikke til at ske.

For at aflede hende fra emnet og belæringerne om vinterbadningens sunde effekter spurgte jeg hende, om hun har besluttet, om alle deres møbler skal med til Aalborg, eller om de skal have nye, når de ankommer. Hun sagde, at det har hun slet ikke overvejet endnu. De skal flytte om få dage.