Efter en at en gammel sportsskade brød op igen, har jeg ikke dyrket volleyball i meget lang tid. Og jeg savner det. Jeg savner holdet, og jeg savner aktiviteten. Jeg har været henne i klubben mange gange og bare fulgt træningen på sidelinjen. Det giver mig altså frustrationer at sidde på bænken og se de andre spille og vide, at jeg kunne gøre noget godt for holdet. Men indtil videre, så må jeg blive siddende. Jeg er i genoptræning, men min fysioterapeut siger, at jeg skal være tålmodig. De sener, der blev revet over, skal have tid til at hele helt, og det tager lang tid. Som regel et år. Eller mere. Jeg ved det godt. Alligevel, så er jeg virkeligt fristet til at søge andre former for behandlinger, så jeg kan komme tilbage på banen.

Søgte efter god massage

Jeg var inde på nettet for nogle uger siden. Jeg var dybt frustreret og søgte efter ”massage i Valby og København”. Bare fordi jeg syntes, at jeg fortjener at blive puslet om. Så jeg tænkte, at lidt selvforkælelse med en god gang massage ville gøre mig godt. Sådan reagerer jeg ofte, når jeg er frustreret. Jeg giver mig selv lov til at blive forkælet. Så føler jeg mig bedre tilpas. Jeg gav også min gode ven fra USA et link til en hjemmeside for udlændinge i København: Copenhagen Massage.

Jeg fik da også tid hos en massør. Og det var da lækkert at få æltet alle musklerne godt igennem. Det gav mig en følelse af at være totalt afslappet. Det var kun, da hun begyndte at tage fat i benet nede omkring knæet, at jeg begyndte at spænde op. Hun kunne godt mærke det og spurgte, om der er noget galt. Jeg fortalte hende, at jeg er lidt bekymret over mit knæ. Jeg forklarede, at jeg er i genoptræning, og at jeg er bange for at miste de små fremskridt, jeg trods alt har opnået.

Ingen skade

Hun forsikrede mig, at massagen ikke vil gøre skade, men måske skulle hun lade være med det ben, og kun tage fat i det andet? Jeg syntes, det var ok. Så det gjorde hun. Det var en underlig følelse, men jeg var glad for, at hun ikke rørte ved knæet. Hun spurgte mig om, hvad der var sket, og jeg fortalte hende, at det er en gammel sportsskade, der er brudt op igen. Der er nogle sener, der er blevet revet over, og jeg har ikke spillet i lang tid. Hun så på mig, og så foreslog hun, at jeg måske kunne kigge lidt nærmere på osteopati.

Hvad er osteopati?

Jeg har aldrig hørt om osteopati før, så jeg svarede hende ikke, men blev da alligevel nysgerrig. Efter massagen tog jeg hjem til mig selv. Jeg skulle lige finde ud af, hvad osteopati er. Ind på nettet og skrive: ”Osteopati København og Valby”. Jeg fandt nogle osteopater, hvoraf en virkelig var god til at forklare tanken bag osteopati: https://copenhagenphysio.dk/osteopati-koebenhavn/, og hvordan en behandling hos en osteopat foregår. De forklaringer, jeg læste om det, fik mig til at overveje, at det muligvis ikke kun er en kombination af genoptræning og massage, der skal til, for at mit knæ bliver godt og helt funktionelt igen. Måske er osteopati vejen frem. Læste at det også kan hjælpe mod migræne her.