Som regel gider jeg ikke bruge alt for meget tid på at finde en eller anden vare, jeg skal have købt, til den billigst mulige pris. Tid er jo også penge, og jeg har på fornemmelsen, at man i mange tilfælde kan komme til at bruge alt for meget tid på for eksempel at spare noget, der nærmest kan betegnes som ubetydelige håndører.

For eksempel er jeg ikke den, der sidder og studerer de ugentlige tilbudsaviser fra supermarkederne for at finde ud af, hvor jeg skal købe mine kaffebønner for at få dem så billigt som muligt. Hvis man skal på tilbudsjagt i forskellige supermarkeder, kommer man jo nemt til at brænde benzin af for flere penge, end man kan spare ved at købe tilbudsvarerne.

Derfor var jeg også lidt overrasket over mig selv, da jeg forleden dag gav mig til at surfe rundt på nettet for at finde ud af, hvor jeg kunne spare nogle penge på de blækpatroner, som jeg skulle have købt til min printer. At jeg overhovedet gik i gang med det, skyldes at en kollega for noget tid siden nævnte, at det var meget billigere at købe patronerne i en netbutik end i for eksempel et supermarked eller en specialforretning.

Så det var egentlig mest af nysgerrighed, at jeg klikkede mig en på en række netbutikker for at få et overblik over priserne. Men jeg blev overrasket, for det gik hurtigt op for mig, at der rent faktisk er mange penge at spare ved at købe printerpatroner på nettet – ikke mindst fordi mange af butikkerne reklamerede med gratis fragt.

Det fremgik tydeligt, at man kan købe blæk til printere til omkring halvdelen af priserne i butikkerne ( i øvrigt også HP toner som du kan se her), så jeg syntes da, at det var besværet værd at surfe lidt rundt i de netbutikker. Og de skal faktisk alle sammen have ros for, at det er nemt at finde frem til de rigtige patroner. Man behøver blot at kende fabrikat og type på sin egen printer, og det er således ikke nødvendigt at pille en af de gamle patroner ud for at finde et typenummer på selve patronen.

Jeg kunne så også konstatere, at i nogle tilfælde er der faktisk en større mængde blæk i hver patron end i de originale, og på den måde bliver prisforskellen jo bare endnu større.

Det endte med, at jeg bestilte fem nye patroner til min printer, nemlig to sorte og en af hver af de tre farver, rød, gul og blå. Betalingen var hurtigt gennemført med et almindeligt kreditkort, og som netbutikken lovede på sin hjemmeside, blev patronerne afsendt samme dag, for de kom i hvert fald med posten allerede dagen efter.

Nu er de fire patroner sat i printeren, og det hele virker, som det skal. Men jeg er spændt på, om sådan nogle billige blækpatroner nu også holder lige så længe som de originale. Det bør de jo gøre, idet de faktisk indeholder en større mængde blæk, men man ved jo aldrig! Men det vil tiden selvfølgelig vise.