Det var rigtig modbydeligt at komme på arbejde mandag morgen i sidste uge. Det viste sig nemlig, at der i løbet af weekenden havde været indbrud på vores kontor, og tyvene var rendt med en del af inventaret.

Det var først og fremmest 17 computere, der var forsvundet, og for os, der arbejder der, var det jo møgirriterende, at vi faktisk var ude af stand til at lave noget som helst, når vi ikke havde vores computere.

Og det var der faktisk en yderligere grund til, for tyvene havde også fjernet samtlige kontorstole på min arbejdsplads, så vi havde reelt heller ikke noget at sidde på. Vi hentede dog nogle almindelige stole i kantinen, så vi trods alt kunne sidde ved vores skriveborde, som tyvene åbenbart ikke havde haft interesse i – eller også havde de ikke haft plads i det køretøj, de var kommet i.

Et par politifolk var på besøg om formiddagen, og de var ikke i tvivl om, at der var tale om et bestilt tyveri, og at tyvekosterne formentlige allerede på det tidspunkt var på vej til et eller andet østeuropæisk land.

Men vores chef er hurtig til at tage beslutninger, for der gik ikke mange timer, før en computer-leverandør holdt udenfor og begyndte at læsse nye computere af bilen, og samtidig ankom to konsulenter fra det it-firma, der står for vores software, så de hurtigt kunne komme i gang med at rigge vores nye computere til.

Chefen bad os klare os med stolene fra kantinen resten af dagen. I skal nok få en ny kontorstol så hurtigt som muligt, sagde han, men jeg vil benytte lejligheden til at udstyre jer med nogle stole, der er bedre end dem, I hidtil har siddet på, og I skal selv være med til at vælge dem, så i morgen kommer de fra vores kontorsyning med et udvalg af stole, vi kan kigge på.

Det lød jo meget godt, og for mit eget vedkommende har jeg længe tænkt på, at jeg godt kunne bruge en af de moderne, ergonomiske kontorstole, så man måske ikke bliver så træt i ryggen, når man har siddet ved skrivebordet i timevis.

Vores chef bad os også kigge grundigt efter i skuffer og skabe for at være sikre på, at tyvene ikke var løbet med andet end det, vi allerede havde konstateret. Så vi brugte alle sammen noget tid på at gennemgå det hele, men der var tilsyneladende ikke forsvundet noget som helst andet end computere og kontorstole.

Næste formiddag kom de så fra kontorforsyningen, og nogle af mine kolleger gik helt tydeligt efter at finde en kontorstol, der så så smart ud som muligt. Selv gik jeg efter stole med så mange indstillingsmuligheder som muligt, og jeg fandt også frem til en ergonomisk kontorstol – du kan se den her: http://www.istol.dk/ergonomisk-kontorstol.html , som jeg var sikker på passede mig perfekt.

Og jeg tog ikke fejl, for nu har jeg siddet på den i over en uge, og det er helt tydeligt, at jeg nu er mindre træt i kroppen efter en lang arbejdsdag.