Dengang vores fagforening holdte vores årsfest på Kulturhuset Islands Brygge spillede duoen The HalfBeatles – www.halfbeatles.dk – musik for os. Vi er en fagforening med mange ældre mennesker der mødes hvert år, altid et nyt sted og altid med livemusik. Denne eftermiddag husker jeg som noget specielt, navnlig på grund af musikken. Jeg er fra den generation som var voksen da Beatles kom frem og det tog lidt tid at vende sig til den slags musik den gang. Det var jo noget helt andet end vi nogensinde havde hørt før. Lyden var beskidt og håret var langt og fedtet, det var helt uhørt.

Selvfølgelig lærte jeg hurtigt at elske de 4 drenge fra Liverpool, det var umuligt andet. Denne eftermiddag på Islands Brygge var The HalfBeatles på scenen og spillede alt det musik vi husker fra vores ungdom. De spillede Elvis, Chuck Berry og selvfølgelig en masse Beatles sange. Vi har altid vores koner med, så de blev naturligvis svunget rundt på gulvet. Det var dejligt at mærke, hvor meget de 2 dygtige musikere levede sig ind i musikken og de udstrålede en smittende glæde ved at spille musik fra vores ungdom. Det er dejligt at mærke at et band som Beatles bliver ved med at fange interessen hos de unge mennesker, det fik vi stor glæde af den eftermiddag.

Da de holdt pause snakkede jeg med dem om, hvordan det er at spille for ældre mennesker som os. De fortalte at vi ældre er sjove at spille for fordi vi er dem der danser mest, det kom lidt som en overraskelse for mig men når jeg tænker over det, så er vi nok blevet for gamle til at gide at være generte. Vi dansede og festede som da vi var unge og blev gjort opmærksomme på at musikken fra vores ungdom er den bedste der nogensinde har været, vi er heldige. The HalfBeatles har formået at tage charmen fra 60’erne med op til vores tid. Ydermere spillede de i Beatles tøj og følelserne fra teenageårene var allerede tilbage da vi så dem komme op på scenen, det er utroligt så meget det gør at se det tøj igen. Det som imponerede mig mest ved The Halfbeatles var, at de synger utrolig godt sammen, det kan jeg som gammel musiker tydeligt høre. Alle deres tostemmige harmonier var så flotte og rene, det var virkelig gennemført. Det tydeligt at de 2 drenge har øvet sig meget.

Vi var alle sammen utrolig glade for denne eftermiddag på det smukke Islands Brygge. Måske bryder vi undtagelsesvis reglen om, altid at have nyt band til at spille for os.