Det var en stor tordenbyge, som både ødelagde og reddede vores stråtag. Vi bor på et lille husmandssted i udkanten af Middelfart. Vi holder får og høns og dyrker grøntsager, som vi sælger til lokale restauranter. De sætter pris på kvaliteten af både kødet og grøntsagerne. Vores lille sted har to bygninger. En hovedbygning og en stald. Begge bygninger har stråtag. Men under den store storm vi havde, slog lynet ned i staldens tag, og der gik på en eller anden måde ild i det. Vi måtte naturligvis skynde os ud og få fårene ud fra stalden. Hønsene bor alligevel udenfor. Det var en skræmmende oplevelse at se taget blive ædt af ilden. Heldigvis kom der også så meget regn, at det kun var en del af taget, som brændte. Den del, som vi ikke har fået lavet brandsikring under. Øv. Jeg var godt knotten, over at vi ikke tog os sammen til at få det gjort. Heldigvis blev alle dyr reddet. De har det godt. Dyrlægen har tjekket dem.

Tækkemand ønskes

Men nu vi har altså brug for en tækkemand, der kan ved noget om reparation af stråtag. Og om at brandsikre det. Vi har heldigvis internet, og jeg har søgt på ”Stråtag på Fyn” for at finde ud af, om der er en tækkemand her i nærheden, som kan komme og få reparationen lavet. Det ville være superrart, hvis ham jeg fandt, kunne komme hurtigt. Jeg har sat mig i hovedet, at han skal komme, og har planlagt at ringe til ham. Vi har heldigvis råd til at betale ham godt, så han må gerne arbejde over, så vi kan få taget helt og fint igen. Og samtidigt skulle vi måske bede ham om at tjekke taget på vores bolig. Det er måske slet ikke en dårlig idé. Vi skulle nødigt have endnu en oplevelse, hvor vi ender med at stå uden tag over hovedet.

Min kammerat fra dengang

Jeg tror, at jeg har fortalt dig om min kammerat fra gymnasietiden, som købte en gammel gård på Langeland, og som selv stod for renoveringen af den. Dengang grinte jeg lidt af ham. Det var noget med hans søgen efter romantik og økologi i sit liv. Men som du ved: Det siges, at man ikke skal pege fingre ad nogen. Der vil nemlig altid være mindst 3 fingre, der peger tilbage på en selv. Og det er lige præcist det, der sker for mig nu.

Bedste tækkemand på Fyn?

Vi har nemlig købt et hus på landet, og jeg har hårdt brug for at finde en tækkemand på Fyn, som kan komme og reparere det stråtag, som er så karakteristisk for huset. Jeg havde aldrig selv troet, at jeg ville havne i den situation, men nu er jeg her. Og jeg har travlt, fordi vi vil gerne flytte ind allerede i oktober – senest i november.

Det var min mand, som overbeviste mig om, at vi vil få en bedre livskvalitet, hvis vi flyttede tilbage til Fyn, som vi begge to kommer fra. Vi har begge haft meget travlt med at bygge vores virksomhed op, men nu er den et sted, hvor tingene hviler i sig selv, og vi kan tage det lidt roligere. Vi kan få tid til at nyde naturen og vores børn. Børnene har vi begge to haft meget dårlig samvittighed overfor, fordi vi har haft så travlt. Men nu, hvor de stadig er små, og et skoleskift vil være nemmere for dem, er det på tide, at vi får rettet op, og bliver en glad familie.

Så, vi leder med lys og lygte efter tækkemænd på Fyn, som kan påtage sig opgaven med at reparere stråtaget på vores hus i stand. Det er ikke nemt. Slet ikke på denne årstid. Men det skal bare lykkes.