I går gik det op for mig, at vi allerede er i midten af oktober. Det betyder, at vi snart skal til at tænke på jul og juleforberedelser. Så vidt jeg kunne regne ud, så er første søndag i advent i slutningen af november. Så det er så småt på tide, at jeg begynder planlægningen. Julen gør vi nemlig rigtigt meget ud af i min familie. Faktisk så meget, at vi allerede i slutningen af november ved helt nøjagtigt, hvad der skal ske – lige indtil d. 24. december. Så der er ikke så meget tid til at fjante rundt med andre aktiviteter. Jeg starter altid med at lave en liste over, hvad jeg skal have købt og pakket ind til børnenes julekalender. Den skal være klar d. 1. december. Normalt køber jeg små ting til dem. Et penalhus, et sæt farveblyanter, og den slags.

Til min mand

Men i år har jeg besluttet også at lave en julekalender til min mand. Han ved ikke, at han skal have en, men jeg er sikker på, at han faktisk bliver glad for den. Jeg tænker, at jeg skal give ham små gaver, han kan tage med på kontoret: En æske med papirklips. En hullemaskine. Et flot kuglepen og sådan nogle ting. Han bruger jo meget tid på kontoret. Så hvad kunne være bedre end ting til kontoret.

Selv regner jeg ikke med, at der er nogen, der laver en julekalender til mig. Det er faktisk også et stort arbejde. I mit tilfælde vil der være 3 x 24 små gaver, som skal købes ind, pakkes fint ind, sættes op på en måde, så de pynter på værelserne. Og jeg er nødt til at købe gaverne lidt ad gangen. 72 gaver er mange at slæbe hjem. Også selv om de er små. En rulle tape vejer ikke så meget. Men med al den emballage, så kan det alligevel blive ret tungt.

Råd til juletrolde

Jeg har givet mig selv et budget til formålet. Og så har jeg givet mig selv lov til at købe et nyt sæt glas, som jeg længe har gået og kigget på. Det er et sæt krystalglas. Sættet indeholder både vinglas – til rød og hvid vin – whiskyglas, vandglas og snapseglas. Det skal være sådan en for-julegave til mig selv. Det vil klæde mit bestik, og jeg vil kunne dække et fint bord til den julefrokost, som vi skal lægge hus til for hele familien. (18 mennesker – i 3 generationer!)

Sættet er ikke så dyrt, så jeg vil også få råd til at købe et par af de der juletrolde – eller lykketrolde, jeg har set nede hos isenkræmmeren. De er bare så nuttede. Hvad er det nu, de kalder dem? Familien Granskov? Nej – jeg tror, de hedder Familien Grandam. De bliver festlige elementer på bordet til julefrokosten. Helt sikkert.Jeg læste om dem her.

Jeg indser, at jeg har travlt med forberedelserne allerede nu. Så jeg må have lavet min indkøbsliste over gaverne til julekalenderne i en fart. Alle ideer skal skrives ned og sorteres. Og så skal jeg huske at tage listen med mig hver gang, jeg går på indkøb.