Det var i høj grad noget af en tilfældighed, at jeg for et lille års tid siden skiftede arbejde til mit nuværende job, som jeg i øvrigt er meget glad for. Min tidligere arbejdsplads var inde i en kriseperiode, og det var klart for alle os medarbejdere, at der forestod nogle ganske kraftige nedskæringer i medarbejderstaben, hvilket ville være absolut nødvendigt, hvis firmaet skulle overleve.

Ret beset anede jeg ikke, om jeg kunne risikere at blive omfattet af den fyringsrunde, som vi var klar over stod for døren, men da jeg så faldt over en jobannonce, hvor en murer i København søgte en kontoruddannet person til at stå for alt det administrative papirarbejde i det ret store murerfirma med godt og vel 30 ansatte, valgte jeg at søge jobbet. Jeg havde også overvejet et job i online branchen her.

Det var fra en start ment som en slags sikkerhed for mig selv, men jeg fik faktisk stillingen og sagde derfor mit gamle job op før den ventede fyringsrunde.

I starten var en del af mit nye arbejde ret fremmed for mig, men det gik faktisk hurtigt med at vænne sig til de nye opgaver, som blandt andet også omfatter lønningsbogholderi, som jeg aldrig tidligere har beskæftiget mig med. Men det er der nu ikke mange ben i, langt mere påpasselig skal jeg være, når jeg renskriver forskellige tilbud på murerarbejde, som firmaet afgiver. I sådan nogle tilbud er der nogle faste procedurer, der skal overholdes af juridiske grunde, så dem skal jeg være meget opmærksom på.

Der er også en del udfordringer for mig i mit nye job, for det er gået op for mig, at der er en masse fagudtryk, som jeg ikke tidligere er stødt på, fordi jeg vistnok aldrig har haft en murer i min bekendtskabskreds, så der er mange begreber, jeg aldrig tidligere er stødt på.

Men jeg suger til mig, og jeg synes faktisk det har været meget spændende at stifte nært bekendtskab med et fag, jeg ikke tidligere har haft noget at gøre med. Det er også gået op for mig, at der er temmelig mange detaljer omkring forskelligt murerarbejde, som hidtil har været fremmede for mig.

Når svendene kommer ind omkring kontoret enten sidst på dagen eller tidligere på dagen, når de for eksempel er færdige med et stykke arbejde og skal videre til et andet, får vi tit en hyggelig snak over en kop kaffe, og den slags samtaler har virkelig lært mig meget om de forskellige former for murerarbejde.

Så sent som en dag i sidste uge lærte jeg endnu en gang noget helt nyt, da en af svendene kom ind på kontoret for at aflevere en overtræksdragt, som var ualmindeligt tilsølet af en eller anden form for mørtel.

Da jeg bemærkede, at han havde svinet den dragt godt og grundigt til, svarede han bare, at det var uundgåeligt, når man skulle lave filsning på en facademur. Jeg anede ikke hvad filsning var, men det fik jeg så en grundig forklaring på, så endnu en gang blev jeg lidt klogere på murerfaget.