Trekking er for vindere, siger min ven Lars – og han er så også en af de der superaktive typer. Jeg synes nu, det alene er en lidt tam forklaring, så jeg kiggede ind forbi Wikipedia for at se, hvad de siger. Og de siger blandt andet: ”

Trekking er en vandring til fods, eller transport ved hjælp af diverse ride- og trækdyr, som inkluderer mindst en overnatning i det fri. Oftest foregår trekking over flere dage eller uger i vanskeligt terræn, som f.eks. i vildmarken, bjerge eller jungler. Trekking er en friluftsaktivitet baseret på hiking kombineret med camping.

Udtrykket kommer oprindeligt af plattysk og hollandsk, trekken, som betød en strabadserende, længere rejse. Det blev på Afrikaans til trekking, og som sådan gik det videre til engelsk. Via anglificering har det spredt sig til de fleste andre vestlige sprog.”

OK så – strabadserende altså. Og overnatning i det fri… Mon det er noget for mig? Jeg gik i gang med at investigere på området, og det førte til en hjemmeside for et rejsebureau med speciale i trekking: Bering Rejser

Verdens mest eksotiske steder

Nå – jeg fandt hurtigt ud af, at det er et urtoligt spændende område og en ferieform, der faktisk er meget mere tiltalende, end jeg lige troede. Jeg er født ind i charterferiegenerationen, og i mange år har jeg levet med den opfattelse, at den ultimative ferie er en grisefest med et ordentligt læs billig sangria indenbords. Men der er faktisk en helt anden verden, som handler om en engageret og meget aktiv ferieform, der er rig på oplevelser og masser af god motion.

På sidstnævnte så jeg, at der faktisk findes aktive ferier til Mallorca, og da jeg er lidt af en tryghedsnarkoman, valgte jeg, at den tur skulle være min første ud i dette nye univers:

Lån penge til ferie

Og afsted kom vi, som du ser herover. En helt igennem fantastisk ferie med mange smukke oplevelser, god mad og herligt ømme ben på den gode måde. Næste ferie bliver rigtig trekking – på gåben.