Hvad er en e-cigaret og hvordan virker den. Det var noget jeg gik og funderede over, da jeg hørte om en e cigaret for første gang. I den her artikel vil jeg kort fortælle, hvad en e-cigaret er og hvordan den virker.
En e-cigaret består af et batteri og en væskebeholder,  kaldet en clearomizer. Batteriet har som regel en lille trykknap, som er en aktiveringsknap. Aktiveringsknappen bruger man, når man skal dampe.
Væskebeholderen findes i flere forskellige udgaver mht. størrelse og designs. Alle clearomizer har til fælles, at de indeholder e-juicen, et mundstykket man suger af, og så genere den også dampen.
Hvordan fungere den så? E cigaretten fungere ved, at man trykker på aktiveringsknappen, som afgiver strøm til brænderen der sidder i væskebolderen, der genere dampen. Mens man trykker aktiveringsknappen i bund, suger man dampen ud af e cigaretten via mundstykket. Herefter inhalere man dampen osv.
Nu er spørgsmålet så, hvilken e cigaret skal du vælge?
Gider du ikke læse mere fra vejledningen og bare gerne vil købe en e cigaret, så klik ind på http://smartsmoke.dk.

Hvilken batteri størrelse skal du vælge

Der findes forskellige batteri størrelser til en e cigaret. De mest gængse batterier er 510 ego-t batteriet. De findes i 5 forskellige størrelser, 350 mAh, 650 mAh, 900 mAh, 1100 mAh og 1300 mAh. mAh står for mili Ampere timer, som angiver hvor længe e cigaretten kan holde strøm.
Den e cigaret du skal vælge skal passe til dit behov, derfor har jeg listet herunder, hvilken e cigaret batteri størrelse du kan vælge.
– 350 mAh er til festrygeren (ca 5-10 cigaretter)
– 650 mAh er til den mindre ryger (ca 10-15 cigaretter)
– 900 mAh er til mellemrygeren (15 til 25 cigaretter om dagen)
– 1100 mAh er til storrygeren (20 til 35+ cigaretter om dagen)
– 1300 mAh er til den, der bare ikke gider og oplade hver dag.

Hvilken væskebeholder skal du vælge

Væskebeholder (clearomizere) findes i mange varianttyper og størrelser. De mest gængse typer er clearomizer med brænder i toppen, og brænder i bunden. Til disse to typer er der så yderlige varianter til.  Du kan få clearomizere med udskiftelige væger, dobbelt brænder, dobbelt væskekammer og mange andre. Det de alle har tilfælles er, at det er dem der indeholder e-juicen og dem der genere dampen.
Den væskebeholder du skal vælge, er svært og definere. Der skal du prøve dig frem, men den type jeg er blevet rigtig glad for, er clearomizere med brænder i bunden. Du kan se et billede af en herunder.

T3-4

Skal jeg bruge e cigaret med eller uden nikotin

Dampen som kommer fra e-juicen, kan fåes i mange smagsvarianter både med nikotin og uden.
Den type du skal vælge er helt op til dig selv. Er du typen der bare ikke vil have nikotin i din e cigaret, så skal du selvfølgelig vælge en uden nikotin. Er du til typen der gerne vil have en e-cigaret med nikotin, så kan du se herunder hvilken styrke du skal bruge.
– 5-10 cigaretter 6 mg
– 10-20 cigaretter 11 mg
– 15+ cigaretter skal du enten vælge 11 mg eller 24 mg.
Hvad der angår smagsvarianter er det en god ide og vælge to forskellige varianter. Det kunne være en tobaksvariant der svare til de cigaretter du ryger nu, den anden kunne være en lidt mere frisk smag.

Don’t give up

Man skal ikke tro, at når man starter på e cigaretter, at man mister lysten til cigaretter fra den ene dag til den anden, men det er meget tæt på. Derfor er det en god ide og følge disse råd, så du ikke falder tilbage til cigaretterne.
– Giv ikke op fordi du lige hoster lidt. Det fortager sig efter nogle dages brug.
– Brug 2 forskellige smagsvarianter og skift ofte imellem dem.
– Mætter det ikke dit nikotinbehov, så køb noget e-juice indeholdene mere nikotin.
– Skær lige stille roligt ned på cigaretterne, i overgangen til e cigaretten.
– Eksperimentere med forskellige smagsvarianter og clearomizere, indtil du har fundet den der passer til dig.
– Få en ryger veninde/ven med på vognen, så har i noget og holde hinanden op på.

Et sidste godt råd på falderebet er, lad være med og tro du lige kan snuppe en cigaret eller 2 til en fest. Du vil lynhurtigt falde tilbage til cigaretterne.

Vil du vide mere om e cigaretter, eller hvor du kan købe en, så kig forbi Smartsmoke.dk