Ja, jeg tør altså godt sige, at jeg hader en del af det at være selvstændig, og det er bilag, regnskaber og moms. Jeg er ved at gå til at frustration over, at jeg skal bruge så meget tid og så mange ressourcer på at føre regnskaber, hvis eneste formål synes at være at holde en række knastørre skattefolk beskæftigede.
Jeg vil jo bare gerne lave det, jeg er god til – nemlig at lave mad til folk. Men regler, love og vedtægter er så omfattende, at det nærmest er nødvendigt at være revisor for at kunne drive en lille virksomhed og selv sørge for livets ophold. ØV!

Jeg tror ikke jeg overdriver, når jeg siger, at jeg tidligere brugte 15 timer om måenden på at føre bilagsregnskab og hvad ved jeg i min lille forretning. Det var så 15 timer, hvor jeg ikke kunne lave mad og tjene penge – eller være sammen med min kone og mine børn.

Men så var det, at jeg tilfældigt mødte en gammel bekendt, og da jeg fortalte ham om mine udfordringer, gav han mig løsningen på et sølvfad nærmest.

Udliciter din bogføring og moms

Jeps – det var hans magiske ord, som jeg dog med det samme afviste med henvisning til, at revisorer jo altså koster det hvide ud af øjnene. Han lo bare og sagde, at han da bestemt ikke mente et revisorfirma men derimod et firma, der udfører regnskabsservice som for eksempel Admogregn.

Jeg må indrømme, at jeg blev nysgerrig, og jeg derfor kontakt til det firma, han omtalte: Admogregn, som jo betjener kunder netop i København og Nordsjælland, hvor jeg huserer primært.

Jeg fik en god snak med dem, og det udmøntede sig i et tilbud, der ikke var så dyrt endda. Jeg slog til – jeg havde netop IGEN siddet og bakset med ikke at kunne få balancen til at stemme.

Nu er regnskab bare nemt

Siden den dag er mit arbejde med bogføring og regnskab indskrænket til at underskrive og så i øvrigt huske at levere alle bilag en gang om måneden. Det er da lige til at holde, og for mig personligt har det betydet mindre stress og større arbejdsglæde. Nå ja – og jeg spille rnu badminton en gang om ugen, og det havde jeg ikke tid til før.

Er du lille iværksætter og har brug for mere tid, kan jeg kun anbefale regnskabsassistance!