Nogle gange får vi tilsendt historier, der bare går lige i hjertet. Der er langt mellem dem, men når de kommer, gør de indtryk. Forleden fik vi en historie far en ung kvinde, der i årevis har lidt af svær angst – og som nu er næsten 100% helbredt for denne svære sygdom. Og den historie vil vi dele her.

Fra eksamensangst til angst for livet

Historien begyndte, da Lisa var 17 år gammel og var begyndt på gymnasiet. Hun begyndte at få en del for hende uforklarlige angstanfald, når eksamen nærmede sig, og det til trods form at hun var en absolut mønsterelev. I løbet af kort tid udviklede disse angstanfald sig i så voldsom grad, at hun ikke længere magtede at gå i skole. I stedet søgte hun et job på et kødpakkeri et sted i Jylland.

Her fandt hun for en periode fred for sin eksamensangst, men der gik ike lang tid, før hun begyndte at få det rigtig skidt igen. Nu gjaldt hendes angst en række mere dagligdags foreteelser som for eksempel at sidde i frokoststuen med sine kolleger. Hun kunne ikke sætte fingeren på, præcist hvad hun var bange for, men hun udviklede voldsom hjertebanken, når tiden nærmede sig for frokostpausen og middagspausen. Senere kom også angsten for at tage hjem, at tage ud at handle og meget mere.

Behandling hos lægen hjalp ikke – slet ikke. Lisa fik ordineret forskellige typer af medicin, men de hjalp ikke meget, for bivirkningerne var ret kraftige, og de døvede og sløvede hendes sanser generelt.

I ren desperation begyndte Lisa at eftersøge viden om andre behandlingsformer på internettet, og ved et rent tilfælde faldt hun over Elisabeth Aarup, der behandler angst med tankefeltterapi.

Tankefeltterapi reddede Lisa ud af angsten

Her begyndte Lisa at gå i terapi, og allerede efter et par sessioner oplevede hun en dramatisk bedring – og hun stoppede helt med enhver form for medicin. Langsomt og sikkert vendte hun tilbage til livet. Angsten for at være tæt sammen med andre mennesker forsvandt, hun blev mere socialt aktiv og pauserne på jobbet var igen en kærkommen oplevelse og anledning til hyggelig snak med de kolleger, der nu ikke længere skræmte hende fra vid og sans.

Efter tre måneder i terapi kom dagen, hvor Lisa kunne sige sit job op og vende tilbage til den afbrudte uddannelse. Og den gennemførte hun med skolens tredjehøjeste gennemsnit!

I dag går Lisa i terapi nogle få gange om årligt – sådan bare for en sikkerheds skyld, som hun selv udtrykker det.

Se – det er var da en herlig solstrålehistorie og et bevis på, at der er alternativer til medicin, når det handler om angst.