I det sommerhusområde, hvor vi for mere end en halv snes år siden købte vores sommerhus, er vi så heldige at have et friluftsbad, der er forbeholdt den pågældende udstyknings grundejere. Det er vores grundejerforening, der står for driften af svømmebadet, som ganske naturligt koster en hel del penge hvert år.

Normalt kører det hele nogenlunde af sig selv, fordi vi i grundejerforeningen har ansat en person til at udføre den daglige pasning af badet, som udover styring af teknikken også omfatter den daglige rengøring.

Vores såkaldte bademester hedder Finn, og han har meldt ud til os i bestyrelsen, at han kan konstatere, at der er en del – fortrinsvis unge mennesker – som snyder for det obligatoriske brusebad, før de hopper i det udendørs bassin. Og det er på trods af, at vi både udenfor og inde i omklædningsrummene har ophængt plancher, der understreger vigtigheden af god hygiejne i forbindelse med badningen.

Den situation drøftede vi for nylig på et bestyrelsesmøde, og vores altid meget opfindsomme bestyrelsesmedlem, Mette, nævnte, at vi nok burde overveje en anden måde at sende signalet om et forudgående brusebad på. Hvis vi skal nå de unge, så skal vi tale deres sprog, som hun udtrykte det.

Og det viste sig, at hun selv havde en ide til, hvordan det kunne gøres. I stedet for de ophængte plancher med besked om den personlige hygiejne, burde vi måske have lavet nogle mere eller mindre humoristiske tegninger, der klart viser, hvad det er, vi ønsker, at de besøgende i svømmebadet foretager sig før besøget i bassinet.

Mette foreslog, at vi i stedet for de kedelige plancher, som har hængt der i en del år efterhånden, skal have noget, der samtidig kan fungere som en form for vægdekoration, for de store, hvide flader, som væggene indvendigt i omklædningsrummene består af, er jo ikke ligefrem spændende at kigge på.

Hun nævnte, at hun havde kendskab til en webshop, der forhandler den type vægdekorationer, som er fremstillet i vinyl og gjort selvklæbende, så de er meget nemme at sætte op. Man kalder dem for wallstickers, fortalte Mette, som også på den pågældende webshops hjemmeside havde set, at man kan bestille sådan nogle helt efter egne ønsker.

Mette er industriel designer og har evner som tegner, så hun tilbød at lave nogle tegninger med tilhørende tekst, som vi så efterfølgende kunne se på, inden vi sendte en egentlig bestilling til den nævnte webshop.

Som kasserer i grundejerforeningen følte jeg mig nødsaget til at vide en lille smule om, hvad sådan noget vil koste, så Mette lovede at kontakte webshoppen for at få et nogenlunde præcist prisoverslag, inden vi skal holde møde næste gang, hvor vi også skal træffe beslutning om antallet af wallstickers og tage stilling til Mettes forslag til udformning.

Vores overordnede mål er at få sendt et signal om, at folk skal sikre sig, at de vasker sig grundigt især under armene og i skridtet, før de sænker deres luksuslegemer ned i svømmebassinet. Nu håber jeg bare, at det ikke bliver alt for dyrt.