Jamen, hør lige her, Amalie, hvis du vil ud på en længere rejse, så skal du da på forhånd finde ud af, hvor du vil tage hen, og du skal bestemt også klæde dig på til at kunne begå dig i lande, hvor kulturen er helt anderledes end herhjemme, hørte jeg min mand sige til Amalie i en formanende tone, da hun havde truffet den endelige beslutning, at hun ville udskyde sine studier et år efter studentereksamen og i stedet rejse ud at se noget af verden.

Men det var ikke nødvendigt at formane Amalie, for hun var helt enig, og hun fortalte, at hun allerede et stykke tid havde været flittig bruger af et rejseforum, hvor hun havde læst en hel del om andre menneskers erfaringer med rejser til Fjernøsten og Australien, som først og fremmest er Amalies rejsemål.

Hun hentede sin computer for at vise os lidt om det og fandt frem til det pågældende websted. En overskift på siden var: Læs personlige rejseoplevelser, og det var her, Amalie klikkede sig ind for at vise os nogle af de beretninger, hun selv havde siddet og læst. Det er super med folks egne rejseanmeldelser: http://www.rejsetanker.dk/anmeldelser-fra-hele-verden/oversigt/oversigt_c59

Det er en rigtig god ide, skyndte min mand sig at sige, men har du på den måde fået svar på alle de spørgsmål, du kan finde på, spurgte han.

Se her, svarede Amalie, og klikkede på en overskrift, der lød: Spørg om rejser, og her kunne vi ved selvsyn se, at Amalie allerede havde stillet og fået svar på en hel del spørgsmål.

Er der nogen af jer, der har været på Rhodos, spurgte min kollega, Allan, ud over bordet, da vi i går sad og spiste frokost i kantinen. Det var der faktisk flere af os, der har, viste det sig, og Allan fortsatte så med at spørge om, hvordan den græske ø er at holde ferie på, for hans kæreste havde nemlig bestilt en ferie dertil, og Allan kendte intet til øen.

Og når man læser beskrivelsen på rejsebureauets hjemmeside, så er det hele jo rosenrødt, fortsatte Allan, så jeg vil meget hellere høre nogle personlige rejseerfaringer fra folk, jeg kender.

Selv har jeg været på Rhodos fem gange, fordi øen faktisk er både min kones og mit foretrukne feriemål, så jeg tilbød Allan, at vi kunne drikke en øl sammen ved fyraftenstid og så få os en personlig rejsesnak, hvor jeg kunne sætte ham ind i de erfaringer, vi har gjort os.

Da vi sad med vores fyraftensøl fortalte Allan, hvilket hotel de skal bo i, og det var faktisk så heldigt, at der er tale om et hotel, hvor min kone og jeg har boet hele to gange, og jeg har bestemt kun godt at sige om det. Måske skulle jeg skrive om det på denne side med rejseanmeldelser?

Allan var meget interesseret i om, der er mange trapper i forbindelse med hotellet, for hans kone er gravid i syvende måned, men det er der ikke, så jeg kunne koncentrere mig om at fortælle om mine øvrige personlige rejseoplevelser fra netop det hotel på Rhodos, som jeg mente, Allan havde brug for. Vi overvejer faktisk at besøge Asien næste gang.