Min kone har nu altid været ret forstående med hensyn til min interesse for fodbold, og hun har aldrig brokket sig over det, når jeg har siddet og set for eksempel en god, spansk fodboldkamp i fjernsynet, selv om hun bestemt ikke i de første år af vores samliv selv var spor interesseret i fodbold.

Men det har ændret sig, og nu er hun nærmest endnu mere ivrig end jeg selv, når der er en kamp mellem nogle af de store, europæiske klubber på tv. Det synes jeg bestemt er en fordel for mig, at vi nu kan sidde og nyde en god fodboldkamp sammen, selv om jeg selvfølgelig er bevidst om, at det er af professionel interesse, at hun følger med i de store europæiske ligaer.

Sagen er nemlig, at hun sidste år fik nyt job i et rejsebureau, som har specialiseret sig i fodboldrejser for skandinaviske entusiaster. Hun har fundet ud af, at det kan være en fordel i hendes salgsarbejde, at hun har et nogenlunde kendskab til de forskellige landes ligaer, hvortil hun sælger rejser til de store fodboldkampe.

Hun fandt ud af det kort efter sin ansættelse, da hun skulle i gang med at sælge hele to forskellige fodboldrejser til Liverpool, hvor der med kun en uges mellemrum blev spillet to topkampe i den engelske liga. Den gang kom hun til kort flere gange, når en kunde for eksempel spurgte, om hun kunne huske, om Liverpool lå på anden- eller tredjepladsen i Premier League.

Jeg tror nok, hun følte sig lidt flov over at måtte erkende, at hun absolut intet vidste om engelsk topfodbold, så hun begyndte at sætter sig ind i tingene. Hun erkendte ganske enkelt, at hvis man vil arrangere og sælge sportsrejser til folk, så er det nødvendigt at have en vis grad af kendskab til den vare, man sælger.

Og det er ikke kun salget af rejser, hun beskæftiger sig med, for hun bruger også en del af sin arbejdstid på at strikke de forskellige rejser sammen. Der skal jo både entreres med fly, hoteller og indkøbes fodboldbilletter til hver rejse, så kunderne kan købe en færdigpakket rejse til fodboldkampene.

Alt i alt har det nye job totalt ændret min kones indstilling til at se fodbold i fjernsynet, og jeg kan faktisk mærke på hende, at hun ligefrem nyder spændingen i de store kampe, og hun er fuldt ud lige så entusiastisk som jeg selv, når for eksempel en Ronaldo eller en Messi scorer i en kamp for henholdsvis Real Madrid eller Barcelona.

For mig har hendes arbejde på det pågældende rejsebureau også fået visse fordele, for hvis en rejse ikke bliver helt udsolgt, kan hun tage med på rejsen og invitere mig med også til næsten ingen penge, da der jo er tale om flysæder, hotelværelser og entrebilletter, som er betalt på forhånd.

For bar et par uger siden var vi således på sådan en fodboldtur sammen til Barcelona, hvor vi overværede intet mindre end ”El Clasico” mellem Barcelona og Real Madrid.

Se, det er altså ferie for rigtige mænd: http://iktforum.dk/fodboldtur.htm/