Vores samfund er yderst konkurrencepræget, og mange mener, det er blevet mere udtalt de seneste årtier. Måske er det sandt – men konkurrence om de god ejobs og om forfremmelser har nu altid været en del af livet. Til gengæld er det uden for diskussion, at stressniveauet på mange arbejdspladser er hævet betydeligt grundet ny teknologi, der sætter krav til medarbejderne om at “være på” også når de har fri. Og det ikke at have fri – det giver stress.
En stresscoach kan gøre underværker
Hvis du er i tvivl om, hvad en stresscoach er for en størrelse, kan du læse mere om emnet her: https://lifeconsulting.dk/stresscoaching
Man kan med en vis rette sige, at coaching jo er behandling af et problem, der kunne være undgået, men det er alligevel ikke hele sandheden. Sagen er, at vi mennesker er i stand til at håndtere enorme mængder af stress, hvis vi blot ved, hvordan vi skal gøre det. Ved vi ikke det, kan det medføre alvorlige sygdomme, depressioner etc.
Det, en stresscoach som for eksempel Lifeconsulting gør, er at de arbejder med de mekanismer, der giver følelsen af ikke at slå til, ikke at nå deadlines etc – og så opbygger hun håndteringsmetoder, så de stressende situationer opleves mere som udfordringer end som problemer.
Hvis man har fået stress
Hvis skaden er sket, og man har symptomer på stress som for eksempel uro, søvnløshed, lettere til gråd etc., er der kun én vej frem! Du skal have hjælp til stress – og det skal ske hurtigst muligt!
Det kan være i form af en række konsultationer med en stresscoach, men du skal også være indstillet på selv at skulle tage store skridt i form af forandringer, så du undgår de situationer, der skaber problemet. For nogle er det et spørgsmål om at lære metoderne – for andre kan et karriereskifte være en nødvendighed.
Det vigtige er, at du ikke undervurderer stress! Og har du virkelig interesse i feltet, kan du overveje en uddannelse til stresscoach.