Den verdensberømte danske designer Kay Bojesen har designet en række figurer i træ, som i dag er meget populære. I sit design af disse træfigurer, tog Kay Bojesen afsæt i barnets verden, for han ønskede at skabe fantasifulde figurer – formålet med disse Kay Bojesen figurer, var at appellere til barnet i os alle.

Dog betyder dette ikke, at de populære figurer kun henvender sig til børn, de er også ganske populære hos voksne. Køb Kaj Bojesen, Hoptimister, Arne Jacobsen og meget andet isenkram hos Novaindex.com. Du finder mere end 3000 isenkræmmer og brugskunstbutikker hos Novaindex.com.

Kaj Bojesen træfigurer

Kay Bojesen har designet tre kategorier af disse træfigurer, nærmere bestemt gardere, trædyr og sangfugle. Garderne blev designet i forbindelse med Kong Christian Xs 70 års fødselsdag i 1940. På trods af dette, blev garderne dog først sat i produktion to år senere. Denne produktkategori består af tre gardere, som bærer på hhv. tromme, gevær og flag.

Da Kay Bojesen designede garderne, er det tydeligt at se, at han var inspireret af den kongelige livgarde, hvilket komm  er til syne ved de blå bukser, den rød/hvide jakke og den sorte bjørneskindshue. Så hvis du, ligesom Kaj Boysen, finder livgarden fascinerende, så kan du altså købe din helt egen udgave i træ, til at pynte hjemme i stuen, i stedet for på Amalienborg.

Den næste kategori er trædyrene. Den mest populære figur i denne kategori må være Aben, som kom til verden i 1951. Kay Bojesen fremstillede Aben i teak og limba. Aben er med sit søde design, eftertragtet verden over, af både børn og voksne og kan med sine karakteristiske lange arme, både hænge ned fra en ledning i loftet eller stå og pynte på bogreolen.

Dyrene

Kay Bojesen designede syv andre dyr i denne kategori, nærmere bestemt Bjørn, Elefant, Flodhest, Gravhund, Kanin, Turtelduer/Lovebirds og Søpapegøje. De er alle producerede i forskellige træsorter, så de alle er forskellige. Et fælles træk er dog, at de alle er bløde i deres former og utrolig søde i deres udseende, så her kommer det tydeligt til udtryk, at Kay Bojesen ville appellere til barnet i os alle.

Den sidste kategori er sangfuglene. Disse figurer kommer i otte eksemplarer og er alle utrolig farverige, så de kan lyse op i ethvert hjem. Fuglene blev oprindeligt designet tilbage i 1950’erne, men blev ikke sat i produktion, før 2012.

Kay Bojesens fine og populære gardere, dyr og sangfugle, er den perfekte gave til enhver lejlighed, hvad enten du står og skal til barnedåb ved din niece, bryllup ved din kusine eller konfirmation hos din søster.