Hos mange låneudbydere af kviklån eller sms-lån gælder det at man skal være 25 år for at man kan optage et lån. Der er dog lånefirmaer som har en lavere grænse, det gælder bare om at finde den rigtige låneudbyder. Der er også nogle firmaet som kræver man skal være 20 eller 21 år for at kunne optage et lån. Hos Ferratum skal man bl.a. kun være 21 år for at optage et kviklån, læs meget mere her på Trygt.dk.

Grunden til at låneudbyderne har et krav til alderen er at der er større chance for at man betaler sit lån tilbage hvis man er over 25 år. Hvis man er 25 år har man sandsynligvis afsluttet sin uddannelse og har et arbejde eller er på vej til at få et arbejde. Det gør alt andet end lige, at der er større sandsynlighed for at de firmaerne får deres penge til tiden. Derfor kan renten også være lavere jo ældre man er, da de ikke har brug for at sprede risikoen på ligeså mange usikre kunder, som de har hvis man er under 25 år.

Hvor meget kan jeg låne hvis jeg er under 25 år? For det meste er der ikke forskel på, hvor meget man kan låne, når man er under eller over 25 år gammel, men som sagt kan renten værre en smule højere hvis man er yngre.

Nemme hurtige og bedste lån i Danmark! Få penge på kontoen nu!

Ofte er det dog kun et par procents forskel, og da det er et fåtal af udbydere der tillader lån under 25 er det svært at undgå at betale de ekstra procent. Typisk kan man låne op til 50.000 kr i form af et forbrugslån. Forbrugslån dækker både over quicklån og andre lån over 5.000 kr.

Hvad kan man bruge pengene på?

Et lån til personer under 25 år er præcis som alle andre hurtige lån. Pengene kan bruges til lige det man har lyst til, uden man som lånetager skal redegøre for hvad pengene skal bruges til. Pengene kan altså både bruges til at løse et konkret problem, fx at købe et nyt tv eller vaskemaskine eller bruges til at rejse ud i verdenen hvis man har brug for at slippe væk fra hverdagens stress og jag.

Som lånetager skal man holde øje med ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). ÅOP er et udtryk for hvad man skal betale årligt i renter og øvrige omkostninger. ÅOP gør det let at sammenligne forskellige lån uden at skulle læse alt det med småt for at kunne sammenligne to eller flere forskellige nemme lån. Dog skal man altid læse hele låneaftalen når man først har fundet den låneudbyder man vil låne hos.